KEVIN BERLIN

KEVIN BERLIN: BERLIN IN BERLIN

Opening Reception: Sunday, May 28, 2017, 16:00
Exhibition Dates: May 28 - July 15, 2017
Location: Livingstone Gallery
Anna Paulownastraat 70 A/B
2518 BH The Hague
The Netherlands
www.livingstonegallery.nl
livingstone@livingstonegallery.nl
P: +31 70 3609428

Kevin Berlin
BERLIN IN BERLIN
paintings and works on paper

Opening on May 28, 2017 at 16:00 in the presence of the artist.
Opening op zondag 28 mei a.s. om 16.00 uur in aanwezigheid van de kunstenaars

28/05-15/07/2017
Kevin Berlin
Berlin in Berlin
schilderijen en werk op papier

This is the second solo exhibition of the American artist in the Netherlands.
American artist Kevin Berlin unveils “BERLIN IN BERLIN” for Livingstone Projects Berlin. The works made in residency in Berlin, Germany will be included in his upcoming solo exhibition at the gallery in The Hague. Show on view until 15 July 2017.
Kevin Berlin lives and works in Florence, Italy and Southampton, New York. In 1983 he received the Young Arts Presidential Scholarship from President Reagan and studied at Yale University in the U.S. and Slade University in London. His work is included in many prominent private collections including those of Bill and Hillary Clinton, and in several corporate collections such as General Motors.
Kevin Berlin woont en werkt in Italie. In 1983 ontving hij de YoungArts Presidential Scholarship en studeerde aan Yale University in de VS en Slade University in Londen. Zijn werk is opgenomen in vele vooraanstaande particuliere collecties waaronder die van Bill en Hillary Clinton, en in diverse bedrijfscollecties als General Motors.

Berlin in Berlin
schilderijen & werk op papier
Opening op zondag 28 mei a.s. om 16:00 uur in aanwezigheid van de kunstenaar.
Onder de titel Berlin in Berlin presenteren wij tevens het werk van de Amerikaanse kunstenaar Kevin Berlin dat hij gemaakt heeft tijdens zijn werkperiode voor Livingstone Projects in Berlijn.
Als kunstenaar weet Kevin Berlin zich toegang te verschaffen tot bijzondere gemeenschappen die normaal hermetisch gesloten blijven. Zo liet hij zich onderdompelen in de wereld van de balletdansers uit Sint Petersburg en draaide hij mee met het Nationale Circus van de Oekraine. De spanningen en emoties die hij observeert achter de schermen maakt hij zichtbaar in zijn schilderijen.
Ook in Berlijn liet hij zich inspireren door de ontmoetingen met de inwoners van de stad en maakte hij zichtbaar hoe zij zich tot de geschiedenis verhouden. Hij tekende de mensen op straat en de door hen achtergelaten voorwerpen als sigarettenpakjes en flessendoppen die hij verzamelde tijdens zijn wandelingen langs de restanten van de Berlijnse muur.
Kevin Berlin (1965, Rochester, NY) woont en werkt in Florence. In 1983 ontving hij de Young Arts Presidential Scholarship en studeerde aan Yale University in de VS en Slade University in Londen.

LIVINGSTONE GALLERY
Gallery Hours: Wed - Sat 12:00 -17:00, Last Sunday of the month 12 - 17:00
Or by appointment: 0031(0)70 360942, livingstone@livingstonegallery.nl
www.livingstonegallery.com